Pohankový kuba

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek pohanky (kroupy)
hrst sušených hub přes noc namočených
2 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
olej
(1 lžíce sojové omáčky)

Postup přípravy receptu

  1. Omytou pohanku nasypeme do 1,5 hrnku vroucí osolené vody. Přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a na 20 minut zabalíme do peřin.

  2. Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na rozpáleném oleji.

  3. Přidáme slité houby, podlijeme malým množstvím vody, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 20 minut).

  4. Měkké houby přidáme k uvařené pohance a dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Můžeme přidat i sojovou omáčku, ale ta v původním staročeském receptu určitě nebyla.

  5. Hotovou směs rozprostřeme do pekáčku (vykládám ho pečicím papírem) a ve vyhřáté troubě (180-200°C) zapečeme dorůžova (cca 20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!