Pohankové zeleninové rizoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek pohankových vloček instantních
- 2 hrnky vody
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 pórku
- 2 jarní cibulky
- 1/2 kostky bujónu (masoxu)
- 3 větvičky tymiánu (lístky)
- 1 lžíce másla
- 1 větší cuketa
- pepř
- sůl
Postup Pohankové zeleninové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Pohanku uvaříme s masoxem a tymiánem ve vodě dle návodu na obale (většinou cca 2 min. a nechat pár minut dojít mimo plotnu).
Cibuli nakrájíme na jemno dáme na pánev, lehce osolíme a na másle opražíme, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a vmícháme do pohanky a opepříme.
Na té samé pánvi opečeme cuketu nakrájenou na kostičky (dle potřeby přidáme máslo/olej) ke konci přidáme poslední prolisovaný česnek, zelenou část pórku a trochu vše ještě opékáme.
Poté vše přimícháme do pohanky, přidáme světlou část pórku a jarní cibulku. V příp. potřeby osolíme, opepříme. Množství na cca 4-6 porcí.