Pohankové placičky se zeleninou a nivou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek uvařené pohanky
1 hrnek pokrájené čerstvé zeleniny
1 lžíce oleje
1 cibule
1 celé vejce
1/2 hrnku nahrubo nastrouhané nivy
sůl
popřípadě třený česnek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme podle návodu na obalu a necháme prochladnout.

  2. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme zeleninu a za stálého míchání restujeme asi 5 minut.

  3. Prochladlou pohanku přesypeme do mísy, přidáme orestovanou zeleninu, vejce, sýr, dochutíme solí (opatrně, niva je dost slaná!) a případně utřeným stroužkem česneku.

  4. Vše promícháme a za pomoci lžíce z této poměrně řídké hmoty tvoříme na olejem vytřené pánvi placičky (kdo má MWT s funkcí crisp, je tato naprosto ideální).

  5. Smažíme po obou stranách dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!