Pohankové lívance s Lučinou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 150 g pohankové mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 25 g droždí
- 1 lžíce cukru
- 200 g balení Lučiny
- 1 vejce
- sůl
- olej
- Zdobení:
- 200 ml smetany na šlehání
- 100 g Lučiny
- 1 lžíce cukru
- lesní ovoce
Postup Pohankové lívance s Lučinou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejte mouku, nalijte do ní trochu mléka, rozdrobte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek.
Přidejte mléko, Lučinu, vejce a špetku soli. Rozmíchejte a nechte 30 minut kynout.
Na ozdobu vyšlehejte smetanu, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte dohladka.
Lívance opékejte na oleji (nebo másle) a ozdobte vyšlehaným krémem a ovocem.