Pohankové lívance s Lučinou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

150 g pohankové mouky
1 hrnek vlažného mléka
25 g droždí
1 lžíce cukru
200 g balení Lučiny
1 vejce
sůl
olej
Zdobení:
200 ml smetany na šlehání
100 g Lučiny
1 lžíce cukru
lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejte mouku, nalijte do ní trochu mléka, rozdrobte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek.

  2. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a špetku soli. Rozmíchejte a nechte 30 minut kynout.

  3. Na ozdobu vyšlehejte smetanu, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte dohladka.

  4. Lívance opékejte na oleji (nebo másle) a ozdobte vyšlehaným krémem a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!