Pohankové krokety

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g uvařené pohanky
2 vejce
strouhanka
3-5 stroužků česneku -podle chuti
hrst hladké mouky
100 g sterilovaných žampionů
1 cibule
tymián
majoránka
sůl
pepř
olej
Na dozdobení:
100 g šunky
50 g plátkového sýra
cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku povaříme 1 minutu v osolené vodě, pak přikryjeme poklicí, zabalíme do utěrky a vložíme do peřiny - necháme cca 20 minut dojít.

  2. Poté ji spojíme s vejci, moukou, strouhankou, kořením, orestovanými žampiony a nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme.

  3. Tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji dorůžova.

  4. Každý váleček oblalíme proužkem šunky, ozdobíme půlkou rajčete a kouskem sýra, zajistíme párátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!