Pohankové krokety
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g uvařené pohanky
- 2 vejce
- strouhanka
- 3-5 stroužků česneku -podle chuti
- hrst hladké mouky
- 100 g sterilovaných žampionů
- 1 cibule
- tymián
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej
- Na dozdobení:
- 100 g šunky
- 50 g plátkového sýra
- cherry rajčátka
Postup Pohankové krokety
Postup přípravy receptu
-
Pohanku povaříme 1 minutu v osolené vodě, pak přikryjeme poklicí, zabalíme do utěrky a vložíme do peřiny - necháme cca 20 minut dojít.
Poté ji spojíme s vejci, moukou, strouhankou, kořením, orestovanými žampiony a nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme.
Tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji dorůžova.
Každý váleček oblalíme proužkem šunky, ozdobíme půlkou rajčete a kouskem sýra, zajistíme párátkem.