Pohankové bramboráky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 střední brambory
- 1/2 hrnku pohanky
- hrnek vody
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 2 vejce
- mléko podle potřeby
- 1-2 lžíce hladké mouky
- majoránka
- kmín
- sůl
- pepř
- tuk na smažení
Postup Pohankové bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.
Oloupané brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme pohanku, vejce, koření, česnek a cibuli.
Do vzniklé směsi přidáme trochu mléka a lžíci mouky. Konzistence by měla být jako na klasické bramboráky.
Rozehřejeme olej a lžíci klademe tenčí placičky a smažíme do křupava z obou stran. U nás podáváme se studeným mlékem.