Podzimní kynuté buchty s hroznovým vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 kg hladké mouky
550 ml mléka
1 lžíce sušeného droždí
2 žloutky
2 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce sádla
100 ml oleje
Náplň:
1 miska hroznového vína
cukr
skořice
Na pomazání:
150 ml vody
1 vanilkový cukr
5 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, a pak postupně přidáváme mléko, olej a sádlo.

  2. Vymísíme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy, překryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

  3. Pak těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme několik kuliček hroznového vína, trochu cukru a skořice, a zabalíme.

  4. Dáváme do pekáče a promazáváme olejem nebo rozpuštěným sádlem.

  5. Ještě chvíli necháme kynout v pekáči, potom vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova.

  6. Mezitím rozvaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem, aby z toho byl řidší sirup a ještě horké buchty jím pomažeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!