Podzimní kynuté buchty s hroznovým vínem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 550 ml mléka
- 1 lžíce sušeného droždí
- 2 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce sádla
- 100 ml oleje
- Náplň:
- 1 miska hroznového vína
- cukr
- skořice
- Na pomazání:
- 150 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic cukru
Postup Podzimní kynuté buchty s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, a pak postupně přidáváme mléko, olej a sádlo.
Vymísíme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy, překryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Pak těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme několik kuliček hroznového vína, trochu cukru a skořice, a zabalíme.
Dáváme do pekáče a promazáváme olejem nebo rozpuštěným sádlem.
Ještě chvíli necháme kynout v pekáči, potom vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova.
Mezitím rozvaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem, aby z toho byl řidší sirup a ještě horké buchty jím pomažeme.