Plněný patizon mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 patizon
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 200 g eidamu
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- 1 lžíčka mletého kmínu
- sůl
- pepř dle chuti
- 3 vejce
- 4 lžíce mléka
Postup Plněný patizon mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.
Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.
Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky.
Na pánvi rozpálíme olej.
Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison.
Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme.
Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C.
Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou.
Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem.
Pečeme asi 20 minut.
Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.