Plněný patizon mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 patizon
500 g mletého masa
1 cibule
200 g eidamu
1 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíčka mletého kmínu
sůl
pepř dle chuti
3 vejce
4 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.

  2. Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.

  3. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky.

  4. Na pánvi rozpálíme olej.

  5. Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison.

  6. Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme.

  7. Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.

  8. Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C.

  9. Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou.

  10. Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem.

  11. Pečeme asi 20 minut.

  12. Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!