Plněný jehněčí bok
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 jehněčí bok
- 1 palice česneku
- sůl
- Náplň:
- 100 g uzené slaniny
- 1 větší cibule
- 2 rohlíky
- majoránka
- mletý pepř
- 1 vejce
- 2 lžíce zakysané smetany
- 100 g sterilovaných žampionů
Postup Plněný jehněčí bok
Postup přípravy receptu
-
Do jahňacieho boku vyrežeme kapsu. Kapsu aj celý bok zvonku vymažeme prelisovaným cesnakom a osolíme.
Na kocky narezanú slaninu rozškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na kocky narezané rožky a opražíme. Odstavíme z ohňa, vmiešame vajce, šampiňóny, smotanu, okoreníme, ochutíme majoránkou.
Kapsu naplníme, bok uložíme na pekáč, podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 50 minút. Potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s červenou kapustou a knedľou.