Plněná panenka s pivní omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
200 g čerstvého špenátu
8 plátků anglické slaniny
6 stroužků česneku
100 ml světlého piva
100 ml vývaru
1 kostka cukru
hladká mouka
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 4 stejně velké kusy a upravíme na plát (do špalíčku zakrojíme nůž ze strany - asi centimetr nad prkénkem a řezem maso jakoby rozbalujeme). Osolíme, opepříme a potřeme dvěma stroužky česneku utřenými se solí. Zbylý česnek nasekáme.

  2. Špenát spaříme vroucí vodou. Na každý plátek masa položíme dva plátky anglické slaniny, čtvrtinu špenátu a zavineme. Závitky obalíme kuchyňským provázkem nebo nití a naložíme do olivového oleje (asi 3 lžíce) a nasekaného česneku.

  3. Z naloženého masa pečlivě odstraníme kousky česneku, aby nezhořkl, a maso opečeme na rozpálené pánvi potřené olejem ze všech stran, podle velikosti 15-20 minut. V polovině času snížíme teplotu a zvolna dopékáme. Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. K výpeku přidáme olej s kousky česneku a případně trochu másla, ohřejeme, zasypeme vrchovatou lžící mouky a prosmahneme. Přilijeme pivo, vývar a omáčku provaříme a dochutíme cukrem, pepřem, případně solí. Z masa odstraníme provázek a nakrájíme ho na kolečka. Podáváme s pivní omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!