Plesnivé brambory II
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Ingredience:
- 1,5 kg brambor
- sýr Niva (Pokud možno hodně)
- 25 dkg plísňového sýru i více
- Sůl
- pepř
- olej extra viržin nebo slunečnicový ale v zásadě hodně dobrý
- Dále maso:
- kuřecí stehna
- kuřecí prsa
- vepřovou kýtu nebo mladé hovězí
- (Ale maso klidně vynechte)
Postup Plesnivé brambory II
Postup přípravy receptu
-
Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a vydrhni. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut.
Musí být ještě tuhé, to je tak aby nebyly úplně dodělané. Brambory slij a vysyp na plech, odehnat žrouty a děti, je toho málo a je to horké.
Brambory rozkrájej na půl, na čtvrt, podle velikosti. Otoč pacičkou, když neumíš, tak vidličkou slupkou dolu. Osol a opepři, soli opatrně, pokapej olejem a tou stranou přitiskni k plechu.
Dej do horké trouby 220°C a upeč, až budou opravdu červené pečené ta strana na plechu.
Otoč jak umíš zase na slupky, postrouhej nivu a nasyp na brambory a dej zpět do trouby, až se sýr rozpustí.
Maso připravíme na pánvi osolené, opepřené, rozkrájené nebo v celku, ale vždy rychle jako steaky. Stehna bez kůže. Každému dej maso na talíř a nech ať si těch brambor nandá kolik chce.
Zeleninový salát neuškodí jako doplněk. Udělej brambory, dej na mísu a hurá ke stolu.