Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou
Recepty, PizzySuroviny
- 1 velké těsto na pizzu rozválené na papíru (vyjde na velký plech)
- 400 g Mysliveckého salámu (2x200 g balení z LIdlu)
- 150 g oravské či anglické slaniny
- 3 rajčata
- 1 sklenice italské červené omáčky na těstoviny nebo plechovka krájených rajčat
- 1 velká předvařená červená řepa
- 200 g sýru Gouda
- 150 g jiného tvrdého sýru
- 150 ml dobrého kečupu (já dávám Heinz)
- 1 hrst oregana (dobromysl), sušené nebo čerstvé
- olivový olej
- 1 balení hlívy ústřičné nebo 250 g žampionů
- sůl
- pepř
- Na ozdobu a dochucení:
- svazeček petrželky
- kroužky cibule
- 12 lístků rukoly
Postup Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Řepu vcelku uvaříme do poloměkka, oloupeme a nastrouháme na větších slzách. Právě tak nastrouháme sýry, každý zvlášť. Těsto rozvineme na plech i s papírem, tence potřeme olivovým olejem.
A začneme obkládat a zdobit: 1. vrstva - polovina italské omáčky ze sklenice, posypaná oreganem a pepřem 2. vrstva - strouhaný druhý sýr 3. vrstva - nastrouhaná řepa, může se nepatrně přisolit 4. vrstva - rozprostřít oba balíčky Mysliveckého salámu 5. vrstva - druhá polovina italské omáčky 6. vrstva - na tenko nakrájené měkké části hlívy 7. vrstva - 2/3 nastrouhané goudy 8. vrstva - slaninu překrojit na třetiny a poklást celý povrch pizzy 9. vrstva - rajčata nakrájená na kolečka, rozdělit po celé ploše 10. vrstva - do mezer mezi rajčaty nastříkat proužky kečupu 11. vrstva - posypat zbylým sýrem
Rozehřejeme troubu na 200°C. Pečeme v horní polovině trouby na 190°C, po 15 min na 180°C. Hotová je, až se začnou rajčata scvrkávat a na povrchu nejsou mokrá, nejméně 25 min. Je hodně naplněná, musí se dobře propéci těsto. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, pokrájíme bylinky, posypeme pizzu nebo posypeme každou porci zvlášť.