Petrželovo-mrkvová polévka s rýžovými vločkami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší petržel
1 větší mrkev
2 jarní cibulky
1 lžíce másla ghee
rýžová krupice
rýžové vločky
sůl nebo Solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo.

  2. V hrnci rozpustíme máslo ghee a opražíme na něm cibulku. Zaprášíme rýžovou krupicí a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel.

  3. Promícháme a necháme chvilku pražit, ale jen chviličku, aby se rozvinuly vůně. Zalijeme vodou a povaříme cca 15 minut. Přidáme rýžové vločky a necháme povařit dalších 10-15 minut.

  4. Na závěr dochutíme solí, případně Solčankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!