Pestrý zeleninový talíř

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 brokolice
1 svazek chřestu
3 větší mrkve
1 pórek
5 větších ředkviček
5 žampiónů
1 kostka bujónu (Natur hovězí s kořenovou zeleninou)
sůl
bílý pepř
drcený kmín
zelená petrželka
chilli omáčka
sojová omáčka na dochucení
kousek másla
olej
voda na podlití
1 kávová lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple.

  2. Mrkev, pórek, ředkvičky nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, pak podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme.

  3. Zvlášť si na másle podusíme žampiony s kmínem a malinko osolíme.

  4. Houby smícháme s již měkkou zeleninou a promícháme i s brokolicí.

  5. Na talíř pak dáme zeleninovou směs s houbami, chřest a celé hojně posypeme petrželkou. Jako příloha – brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!