Pěkně ostré vepřové ocásky s chilli, koriandrem, tymiánem a uzeným česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1800 g vepřových ocásků
- 1 PL soli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1/2 lžičky chilli papriček
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 palice uzeného česneku (přepůlené)
- 2 citróny (přepůlené)
- 1,5 PL olivového oleje
Postup Pěkně ostré vepřové ocásky s chilli, koriandrem, tymiánem a uzeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Do hmoždíře dáme sůl, kmín, koriandr, fenykl, chilli a drtíme, aby se vše spojilo.
Přidáme sušený tymián. Ocásky kuchyňsky upravíme, směs vetřeme do masa, pokapeme olejem a posypeme zbytkem soli. Necháme přes noc naložené v chladu.
Druhý den dáme péci do předehřáté trouby. Podlijeme vodou nebo vývarem.
Pečeme dozlatova na 220 stupňů.
Když začínají ocásky zlátnout, zmírníme teplotu a přidáme do pekáčku přepůlené hlavy uzeného česneku a citrony. Pečeme dokřupava. Podáváme s kaší bnebo jen tak. Ocásky obíráme s chlebem. Výborné k tomu je pivečko.