Pečený pudink
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 550 ml mléka
- 115 g jemné strouhanky
- 200 g pískového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 lžíce jahodového džemu
- špetka soli
Postup Pečený pudink
Postup přípravy receptu
-
3 žloutky a 1 celé vejce našleháme s 60 g cukru a 1 vanilkovým cukrem do bílé pěny, přidáme střídavě mléko a strouhanku.
Na dno zapékacích misek rozdělíme džem a opatrně zalijeme vaječnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C do ztuhnutí.
Mezitím ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli, do tuhého zašleháme 1 vanilkový a 140 g pískového cukru. Sníh naneseme na upečený pudink a zapečeme asi 20 minut do lehkého zhnědnutí.
Podáváme s ovocem, ovocnou omáčkou nebo zmrzlinou. Kombinovat lze s jakýmkoliv džemem a ovocem.