Pečený pudink

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
550 ml mléka
115 g jemné strouhanky
200 g pískového cukru
2 vanilkové cukry
4 lžíce jahodového džemu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. 3 žloutky a 1 celé vejce našleháme s 60 g cukru a 1 vanilkovým cukrem do bílé pěny, přidáme střídavě mléko a strouhanku.

  2. Na dno zapékacích misek rozdělíme džem a opatrně zalijeme vaječnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C do ztuhnutí.

  3. Mezitím ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli, do tuhého zašleháme 1 vanilkový a 140 g pískového cukru. Sníh naneseme na upečený pudink a zapečeme asi 20 minut do lehkého zhnědnutí.

  4. Podáváme s ovocem, ovocnou omáčkou nebo zmrzlinou. Kombinovat lze s jakýmkoliv džemem a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!