Pečený králičí hřbet s dušenou mrkví

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí hřbety
250 g prorostlého uzeného boku
6 stroužků česneku
kmín
celý pepř
sůl
Dušená mrkev:
1 kg mrkve
200 ml mléka
mouka
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hřbety nasolíme, dáme do pekáče, posypeme na plátky nakrájeným uzeným bokem, na plátky nakrájeným česnekem, pokmínujeme a opepříme. Dáme do trouby péct asi na hodinu. Během pečení podléváme vodou.

  2. Příprava dušené mrkve: Nejdříve mrkev omyjeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce a přilijeme trochu vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Potom přidáme mléko a přivedeme do varu. Osolíme. Pak zahustíme jíškou a za stálého míchání, necháme ještě pět minut povařit.

  3. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!