Pečený hovězí guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800-1000 g hovězí kližky
- gulášové koření
- mletá sladká paprika
- 4 střední cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- 2-3 kostky masoxu
- (alobal)
- 4 stroužky česneku
- 2 pl sojové omáčky
- olej
Postup Pečený hovězí guláš
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymažeme olejem, klidně ho může být trošku víc.
Nakrájenou cibulku dáme do pekáče, na to naskládáme nakrájené maso a okořeníme gulášovým kořením. Dáme do rozpálené trouby (200-250 *C) na pár minut osmahnout, a necháme zatáhnout maso.
Pekáč vytáhneme, a přidáváme: nasekaný česnek, zbytek gulášového koření, papriku, sojovou omáčku, masox, protlak, a zalijeme vodou tak, aby bylo maso dostatečně potopené.
Promícháme a přikryjeme alobalem.
Minimálně hodinu pečeme v troubě, troubu neotvíráme, guláše si vůbec nevšímáme.
Po hodině jej jen zkontrolujeme, promícháme, popřípadě dokořeníme či přilijeme vodu a pečeme klidně další půlhodinu, může být i víc. Dokud se maso pěkně nerozpadá.
Já dělám ještě to, že pak vytáhnu maso ven a omáčku hodím do mixéru a rozmixuji ji na jemno, nejsou v ní pak kousky cibulky a ničeho, pokud je třeba, lehce zahustím moukou. Podáváme s chlebe, houskovým knedlíkem, jsou i tací, co rádi s těstovinami.... a samozřejmě hromadou čerstvé cibule:-)