Pečený chřest s holandskou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- chřest
- 3 lžíce přepuštěného másla (používám české ghíčko)
- 3 žloutky
- šťávu z 1/2 citronu
- hrubozrnná mořská sůl
- pepř
Postup Pečený chřest s holandskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.
Mezitím připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.