Panenka Wellington

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
listové těsto
žampiony
anglická slanina plátky
sůl
pepř
dijonská hořčice
vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony rozmixujeme a dáme na rozpálenou pánev s máslem orestovat, osolíme a opepříme.

  2. Na druhé pánvi necháme zatáhnout panenku, osolíme a opepříme.

  3. Na pomoc si vezmeme klasickou potravinovou fólii, na kterou poklademe plátky slaniny tak, aby se překrývaly a na tento plát ze slaniny poklademe tenkou v žampionové směsi. Na tuto směs položíme panenku, kterou jsme celou potřeli hořčicí.

  4. Pomocí fólie zavineme a vznikne nám takový balíček. Balíček poté položíme na vyválené listové těsto.

  5. Okraje listového těsta potřeme žloutkem a panenku zabalíme do těsta tak, aby nikde nevznikla mezírka. Takto připravenou panenku dáme na pekáč s pečícím papírem potřeme žloutkem a po celém povrchu provedeme nožem (tupou stranou) zářezy (jemné, tak aby se neudělala díra, díky tomu se těsto nebude nafukovat.

  6. Posypeme hrubozrnnou solí a dáme péct na 190 stupňů. Délka závisí na velikosti panenky. Ale cca tak 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!