Panenka s italským rizotem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřová panenka
- italská rýže carnaroli
- 5 ks sušená rajčata v oleji
- 2 dcl bílého vína
- 3 dcl kuřecího vývaru
- 100 g parmazánu
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 lžíce másla
Postup Panenka s italským rizotem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky cca 2 cm, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet nejlépe do druhého dne.
Na lžíci másla restujeme požadované množství rýže, osolíme a postupně podléváme vývarem a vínem - po troškách, jakmile se vývar i víno odpaří znovu přiléváme. Takto rýži vaříme cca 10 minut - záleží na typu rýže.
Jakmile je upotřeben všechen vývar i víno, přidáme k rýži nakrájená rajčata. Momentální konzistence rýže by měla být asi jako uvařená dětská krupice.
K rýži přidáme 80 g nastrouhaného parmazánu a promícháme.
Naloženou panenku krátce restujeme na pánvi nebo grilu. Jakmile je panenka hotová, můžeme podávat. Naservírované rizoto můžeme ještě posypat zbytkem parmazánu.