Panenka s italským rizotem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřová panenka
italská rýže carnaroli
5 ks sušená rajčata v oleji
2 dcl bílého vína
3 dcl kuřecího vývaru
100 g parmazánu
sůl
pepř
olivový olej
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky cca 2 cm, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet nejlépe do druhého dne.

  2. Na lžíci másla restujeme požadované množství rýže, osolíme a postupně podléváme vývarem a vínem - po troškách, jakmile se vývar i víno odpaří znovu přiléváme. Takto rýži vaříme cca 10 minut - záleží na typu rýže.

  3. Jakmile je upotřeben všechen vývar i víno, přidáme k rýži nakrájená rajčata. Momentální konzistence rýže by měla být asi jako uvařená dětská krupice.

  4. K rýži přidáme 80 g nastrouhaného parmazánu a promícháme.

  5. Naloženou panenku krátce restujeme na pánvi nebo grilu. Jakmile je panenka hotová, můžeme podávat. Naservírované rizoto můžeme ještě posypat zbytkem parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!