Panenka, červená řepa, bramborové pyré
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka
- 1 červená řepa
- brambory
- máslo
- mléko
- voda
- pepř
- sůl
- kmín
- 1 mrkev
- 1 petržel
- olej
- bobkový list
- rozmarýn
- oregano
- anglická slanina
- cukr
Postup Panenka, červená řepa, bramborové pyré
Postup přípravy receptu
-
Začneme řepou, ta bude trvat nejdéle, utrhneme kousek alobalu. Okrájíme řepu, položíme na alobal, posolíme, dáme bobkový list, rozmarýn, oregano, trochu oleje, zabalíme a dáme péct na 200 °C 45 minut.
Dáme vařit brambory - kmín, voda, sůl.
Připravíme kořenovou zeleninu, očistíme ji a nakrájíme ji na hobliny. Polijeme olejem, osolíme a přidáme trochu cukru.
Řepu vytáhneme z trouby, osolenou a opepřenou a prošpikovanou panenku osmahneme na pánvi. Dáme do trouby na dvacet minut na 180 °C. Polijeme olejem, na kterém jsme zatahovali panenku.
Zatím co se peče panenka, uděláme pyré. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme máslo, metličkou našleháme, přidáme mléko a mícháme.
A teď je čas na hobliny z kořenové zeleniny - přidáme je do trouby k panence na 15 minut.
Panenku vytáhneme a nakrájíme.