Panenka, červená řepa, bramborové pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
1 červená řepa
brambory
máslo
mléko
voda
pepř
sůl
kmín
1 mrkev
1 petržel
olej
bobkový list
rozmarýn
oregano
anglická slanina
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Začneme řepou, ta bude trvat nejdéle, utrhneme kousek alobalu. Okrájíme řepu, položíme na alobal, posolíme, dáme bobkový list, rozmarýn, oregano, trochu oleje, zabalíme a dáme péct na 200 °C 45 minut.

  2. Dáme vařit brambory - kmín, voda, sůl.

  3. Připravíme kořenovou zeleninu, očistíme ji a nakrájíme ji na hobliny. Polijeme olejem, osolíme a přidáme trochu cukru.

  4. Řepu vytáhneme z trouby, osolenou a opepřenou a prošpikovanou panenku osmahneme na pánvi. Dáme do trouby na dvacet minut na 180 °C. Polijeme olejem, na kterém jsme zatahovali panenku.

  5. Zatím co se peče panenka, uděláme pyré. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme máslo, metličkou našleháme, přidáme mléko a mícháme.

  6. A teď je čas na hobliny z kořenové zeleniny - přidáme je do trouby k panence na 15 minut.

  7. Panenku vytáhneme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!