Palačinky s jablky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 150 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžíce rumu
- 2 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- 2 nakyslá jablka
- 2 lžíce citronová šťáva
- 60 g másla
- 1 lžička skořice
Postup Palačinky s jablky
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smíchejte v misce mouku, 1 lžičku cukru, mléko, rum, vejce a sůl a důkladně prošlehejte dohladka. Těstíčko nechte minimálně 30 minut odstát. Můžete připravit těsto podle vlastního receptu, mělo by být ale trošku hustší, aby se při obracení s jablky netrhalo.
Mezitím důkladně omyjte jablka, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Zakapejte citronovou šťávou a promíchejte se skořicí.
Pánev nechte rozehřát a rozpusťte kousek másla.
Vlijte těstíčko na palačinku, sundejte z přímého ohně nebo ploténky a dokud je těsto tekuté, poklaďte je plátky jablek.
Usmažte z jedné strany, přitom vrchní stranu s jablky hustě pocukrujte.
Poté palačinku opatrně obraťte a nechte opéci z druhé strany.
Pomocí talířku překlopte z pánve, pánev vytřete papírovým ubrouskem (jablka pustí šťávu a opéká se karamel z cukru. Podávejte posypané moučkovým cukrem. Můžete přidat i lžíci zakysané smetany