Ovesné čtverce s jablkem a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce kokosového oleje na vymazání plechu
- 2 jablko
- 2 lžíce medu
- 180 g ovesných vloček
- 2 lžíce skořice
- 1 lžíce sekaných slunečnicových semínek
- 1 lžíce sekaných brusnic
Postup Ovesné čtverce s jablkem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Jablká zbavíme jadrovníka a neolúpané rozmixujeme na hrubú kašu (nie jemnú, hladkú).
Na slabom ohni roztopíme kokosový olej a med. Keď sa spoja, primiešame jablká. Pridáme vločky, škoricu, brusnice a slnečnicové semená, dobre premiešame, kým nevznikne lepkavá masa.
Plech (cca 20x20 cm) vymastíme kokosovým olejom a zmes naň rozotrieme.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút do zlatohneda.
Necháme vychladnúť, až potom krájame na štvorce cca 4x4 cm.