Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 litru bujónu nebo silného vývaru z vepřového masa nebo masitých vepřových kostí
- 1/2 kapusty
- 5 stroužků českého česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- petrželka
- Knedlíčky:
- 300 g jemného prejtu
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř - (je-li prejt dost ochucený, není potřeba)
Postup Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, přidáme očištěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit.
Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl a pepř, důkladně promícháme a zahustíme strouhankou tak, aby nám šly dobře dělat knedlíčky. Zavaříme je do polévky a mírným varem necháme povařit.
Na závěr polévku dochutíme, přidáme majoránku, necháme ještě přejít varem, vypneme a posypeme jemně pokrájenou petrželkou.