Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 litru bujónu nebo silného vývaru z vepřového masa nebo masitých vepřových kostí
1/2 kapusty
5 stroužků českého česneku
sůl
pepř
majoránka
petrželka
Knedlíčky:
300 g jemného prejtu
1 vejce
strouhanka
sůl
pepř - (je-li prejt dost ochucený, není potřeba)

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme očištěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit.

  2. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl a pepř, důkladně promícháme a zahustíme strouhankou tak, aby nám šly dobře dělat knedlíčky. Zavaříme je do polévky a mírným varem necháme povařit.

  3. Na závěr polévku dochutíme, přidáme majoránku, necháme ještě přejít varem, vypneme a posypeme jemně pokrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!