Osvěžující straciatella
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 60 g cukru
- 60 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 20 g kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g jogurtu (nejlépe Hollandia)
- 500 ml šlehačky Rama Cremefine na šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 100 g hořké čokolády
- 100 g čokolády Margot
- 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
- Na ozdobu:
- Ledové kaštany
Postup Osvěžující straciatella
Postup přípravy receptu
-
Vejce (celá) ušleháme do pěny z cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, ve 100 ml studené vody si ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými Ledovými kaštany