Osvěžující straciatella

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
2 lžíce oleje
20 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Krém:
500 g jogurtu (nejlépe Hollandia)
500 ml šlehačky Rama Cremefine na šlehání
1 vanilkový cukr
100 g hořké čokolády
100 g čokolády Margot
1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
Na ozdobu:
Ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Vejce (celá) ušleháme do pěny z cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.

  2. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, ve 100 ml studené vody si ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.

  3. Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými Ledovými kaštany


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!