Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách
Recepty, RybySuroviny
- 600 gramů z mořské štiky (6 medailonků)
- 1 pórek
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 3 cm zázvoru
- 1 malá chilli paprička
- petrželka
- 3 lžíce strouhaného sýra
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce hořčice
- 2-3 lžíce oleje
- 1 lžíce mandlí
- 30 gramů másla
- šťává z citronu
Postup Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Medailonky si necháme rozmrazit, osušíme je, potřeme hořčicí a pokapeme citronem, posypeme kmínem, opepříme, přidáme pokrájený pórek a cibuli, nakrájenou chilli papričku, zázvor na kousky, 1 lžíci nasekané petrželky a vložíme vše na pekáček s olejem.
Pečeme do měkka a nakonec vmícháme máslo, zaprášíme polohrubou moukou.
Na závěr vmícháme strouhaný sýr a posypeme mandlemi. (Mandle se nemusí dávat, měla jsem doma zbytek na stole.)