Ořechový bochník s rozinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
½ hrnku krystalového cukru
½ prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce, 100 g másla nebo tuku na pečení
¾ hrnku rozinek
¼ hrnku mletých lískových oříšků
½ hrnku mletých vlašských ořechů
½ - ¾ hrnku mléka (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Vajce, cukor, tuk, štipku soli, múku s práškom a mlieko spolu vyšľaháme.

  2. Pridáme hrozienka a oba druhy orechov a dobre premiešame.

  3. Vymastíme formu na srnčí chrbát alebo vaničku a cesto do nej uložíme a zarovnáme.

  4. Pečieme pri strednej teplote asi 40 minút (kontrolujeme).

  5. Upečený bochník vyklopíme z formy a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!