Ořechovo jablečný srnčí hřbet

Recepty, Moučníky

Suroviny

35 dkg hladké mouky
1 máslo
10 dkg moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíce citrónové šťávy
3 větší jablka
mleté vlašské ořechy
hrst rozinek namočených v rumu
čokoláda na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto - nejlépe rukama.

  2. Jablka nastrouháme, přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši.

  3. Do formy srnčího hřbetu dáme 2/3 těsta - na to dáme jablečno ořechovou kaši a zbytkem těsta moučník jakoby uzavřeme.

  4. Okraje můžeme přitlačit, aby se lépe spojily.

  5. Dáme péct do vyhřáté trouby.

  6. Studený moučník nakrájíme a zdobíme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!