Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Recepty, OmáčkySuroviny
- svazek jarní cibulky (1 velký nebo 2 menší)
- 200 g smetany (měla jsem na vaření)
- 100 g nivy (gorgonzoly)
- plátek másla
- sůl opatrně
- čerstvě mletý pepř
- snítky libečku
- ---
- nové brambory
- olivový olej
- tymián
- hrubá sůl
Postup Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně umyjeme a podle velikosti je necháme celé nebo rozkrojíme. Otrháme lístky tymiánu a smícháme se solí a olejem. Brambory v tom pořádně obalíme a dáme do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme do měkka a dozlatova, občas otočíme.
Na omáčku nakrájíme celý svazek cibulky a libeček na kousky. Rozpustíme máslo a bílou část cibulky necháme zesklovatět. Přilijeme smetanu a nadrobíme sýr. Mícháme, až se sýr rozpustí. Přidáme větší část zelené cibulky, chvíli povaříme a dochutíme bohatě pepřem..
Omáčku odstavíme, měla by ještě zhoustnout. Připadně ji zředíme mlékem. Hotové horké brambory polijeme omáčkou a posypeme zbylou zelenou natí. Omáčka se hodí i na špagety nebo různé těstoviny a noky.