Omáčka z fazolových lusků bez mouky
Recepty, OmáčkySuroviny
- Fazolové lusky mražené cca 1/2 sáčku -jinak podle množství strávníků
- 2 středně velké brambory
- mléko -cca 1,5 dcl
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr nebo umělé sladidlo.
Postup Omáčka z fazolových lusků bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky uvaříme v osolené vodě cca 5 minut. Pak scedíme, ale vývar si necháme.
Ve vývaru z lusků uvaříme na kostičky nakrájené brambory doměkka. Množství vývaru zredukujeme podle toho, kolik omáčky budeme dělat. Přidáme mléko a promixujeme ponorným mixérem.
Do hladké omáčky vložíme lusky a ještě provaříme. Dochutíme octem, pepřem, můžeme přidat cukr, nebo umělé sladidlo. Podáváme s bramborem a vajíčkem.