Omáčka s vepřovým masem a houbami na způsob guláše

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (vepřových kostek)
2 hrsti čerstvých hub
2 cibule
1 menší červená paprika
1 lžička kmínu
masox
sůl
2 kuličky jalovce
2 kuličky nového koření
1 polévková lžíce gulášového koření
1/2 lžíce červené sladké papriky
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme na drobnější kousky nakrájené houby, kousky vepřového masa a krátce restujeme.

  2. Přidáme masox, kmín, jalovec, nové koření, gulášové koření a sladkou papriku. Promícháme a zalijeme vodou.

  3. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme 10 minut od zasyčení. Otevřeme a přidáme prolisovaný česnek a červenou papriku nakrájenou na jemné proužky.

  4. Zahustíme záklchetkou (voda a mouka) do požadované hustoty. Dosolíme. Necháme povařit dalších 15 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme cibulí nakrájenou na proužky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!