Obrácený koláč s mišpulemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g másla
- 200 g cukru
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- mišpule
- 1 dl broskvové marmelády
- mouka
- máslo na vymazání formy
Postup Obrácený koláč s mišpulemi
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, jedno po druhém, nedáváme najednou. Vyšleháme do krémové konzistence. Přisypeme prosátou mouku společně s kypřícím práškem a jemně smícháme. Vymažeme a vysypeme formu a dáme jí na pět minut do mrazáku.
Oloupeme a přepůlíme mišpule, odstraníme pecku a poklademe je na dno formy, na ně rozprostřme těsto. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30-40 minut, necháme odpočinout 5 minut a vyklopíme z formy.
Marmeládu zahřejeme a propasírujeme přes síto a štětcem natřeme povrch koláče.