Nudlová polévka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
0,5 kg vepřových žebírek
4 bobkové listy
6 kuliček barevného pepře
2 velké mrkve
1 velká petržel
1/2 celeru
Na polévku:
vývar - scezený
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
Maggi na dochucení
rýžové vlasové nudle

Postup přípravy receptu

  1. V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a vaříme asi 2 hodiny, přilijeme trochu vody, jak se bude vypařovat.

  2. Mezitím namočíme rýžové nudle do studené vody, které před přidáním do vývaru nastříháme, aby nebyly příliš dlouhé.

  3. Po dovaření vývar přelijeme, scedíme a do zcela čirého vývaru nakrájíme na kostičky novou zeleninu, na kousky nakrájené obrané maso ze žebírek a povaříme, dokud nezačne zelenina měknout. Přidáme nudle a dovaříme zeleninu doměkka. Dochutíme trochou Maggi. Je výborná samotná nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!