Nočky z pomazánkového másla s brynzovou omáčkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- Na nočky:
- 1 pomazánkové máslo (stačí levné)
- 1 vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky
- cca 1/4 hrnku mléka
- sůl
- bylinky - dala jsem sušený libeček
- Na omáčku:
- kostka brynzy (125 g)
- 1/2 pórku bílá část
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky
- hrnek vývaru + mléko podle potřeby
- 50 ml smetany 31%
- sekaný kopr podle chuti
- sůl
- pepř
Postup Nočky z pomazánkového másla s brynzovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na omáčku nakrájíme pórek na drobno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a po restování zalijeme vývarem. Okořeníme a necháme asi 15 minut vařit s občasným mícháním. Hustotu omáčky upravíme mlékem.
Po převaření do omáčky nadrobíme brynzu a necháme rozpustit. Přidáme nasekaný kopr (ne moc, jen na podtrhnutí chuti), smetanu a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme.
Máslo, mouku, vejce a sůl s bylinkami promícháme. Přiléváme mléko a smícháme těsto jako na halušky. Nočky vytřeme přes haluškovač do vařící osolené vody. Když vyplavou, necháme minutku povařit, scedíme a promastíme sádlem nebo olejem.