Nočky z pomazánkového másla s brynzovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

Na nočky:
1 pomazánkové máslo (stačí levné)
1 vejce
1 hrnek polohrubé mouky
cca 1/4 hrnku mléka
sůl
bylinky - dala jsem sušený libeček
Na omáčku:
kostka brynzy (125 g)
1/2 pórku bílá část
lžíce másla
lžíce hladké mouky
hrnek vývaru + mléko podle potřeby
50 ml smetany 31%
sekaný kopr podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na omáčku nakrájíme pórek na drobno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a po restování zalijeme vývarem. Okořeníme a necháme asi 15 minut vařit s občasným mícháním. Hustotu omáčky upravíme mlékem.

  2. Po převaření do omáčky nadrobíme brynzu a necháme rozpustit. Přidáme nasekaný kopr (ne moc, jen na podtrhnutí chuti), smetanu a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme.

  3. Máslo, mouku, vejce a sůl s bylinkami promícháme. Přiléváme mléko a smícháme těsto jako na halušky. Nočky vytřeme přes haluškovač do vařící osolené vody. Když vyplavou, necháme minutku povařit, scedíme a promastíme sádlem nebo olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!