Nepečený tvarohový dortík a malinová omáčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na základ:
200 g Bebe sušenky kakaové (Koka atp)
100 g másla
Na tvarohový krém:
140 ml smetany na vaření 12%
4 plátky želatiny Dr. Oetker
500 g tvarohu ve vaničce, já měla farmářský
140 g třtinového cukru
1 pomeranč
400 g malin
250 ml smetany ke šlehání 33%
Na omáčku:
250 g letního drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, jahody...)
4 lžíce pomerančové šťávy
3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a podrtíme válečkem.

  2. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

  3. Sušenkové drobečky s máslem propracujeme do celistvé, mírně drolící se hmoty a za pomocí boží a sklenky či ručního válečku napěchujeme a urovnáme do dortové formy.

  4. Připravíme si náplň: do vhodné nádoby dáme cca 4 lžíce studené vody a necháme nabobtnat želatinové plátky.

  5. Tvaroh, cukr, 4 lžíce pom. šťávy a nastrouhanou kůru z pomeranče vyšleháme do hladkého krému.

  6. Smetanu na vaření přivedeme téměř k bodu varu, přidáme nabobtnanou želatinu a promícháme. Plátky se téměř ihned krásně rozpustí.

  7. Smetanu ke šlehání vyšleháme do polotuha. Do tvarohového krému přidáme chladnou želatinovou smetanu, ušlehanou smetanu a zlehka vmícháme maliny.

  8. Stejně se pomačkají, obarví tvaroh, ale na chuti to neubere.

  9. Tvarohomalinovou náplní plníme dortovou formu se sušenkovým základem a odložíme na noc. Do ledničky, prosím.

  10. A ještě omáčku: jednoduše tak, že smícháme ingredience na ni určené a dáme taktéž do ledničky.

  11. Moučník podáváme s chladnou omáčkou. Je to velmi lahodné a osvěžující.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!