Nepečený tvarohový dortík a malinová omáčka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na základ:
- 200 g Bebe sušenky kakaové (Koka atp)
- 100 g másla
- Na tvarohový krém:
- 140 ml smetany na vaření 12%
- 4 plátky želatiny Dr. Oetker
- 500 g tvarohu ve vaničce, já měla farmářský
- 140 g třtinového cukru
- 1 pomeranč
- 400 g malin
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- Na omáčku:
- 250 g letního drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, jahody...)
- 4 lžíce pomerančové šťávy
- 3 lžíce třtinového cukru
Postup Nepečený tvarohový dortík a malinová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a podrtíme válečkem.
Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.
Sušenkové drobečky s máslem propracujeme do celistvé, mírně drolící se hmoty a za pomocí boží a sklenky či ručního válečku napěchujeme a urovnáme do dortové formy.
Připravíme si náplň: do vhodné nádoby dáme cca 4 lžíce studené vody a necháme nabobtnat želatinové plátky.
Tvaroh, cukr, 4 lžíce pom. šťávy a nastrouhanou kůru z pomeranče vyšleháme do hladkého krému.
Smetanu na vaření přivedeme téměř k bodu varu, přidáme nabobtnanou želatinu a promícháme. Plátky se téměř ihned krásně rozpustí.
Smetanu ke šlehání vyšleháme do polotuha. Do tvarohového krému přidáme chladnou želatinovou smetanu, ušlehanou smetanu a zlehka vmícháme maliny.
Stejně se pomačkají, obarví tvaroh, ale na chuti to neubere.
Tvarohomalinovou náplní plníme dortovou formu se sušenkovým základem a odložíme na noc. Do ledničky, prosím.
A ještě omáčku: jednoduše tak, že smícháme ingredience na ni určené a dáme taktéž do ledničky.
Moučník podáváme s chladnou omáčkou. Je to velmi lahodné a osvěžující.