Nepečený čokoládový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Základ:
2 balení karamelových sušenek Lotus (lze použít i Bebe, či jiné sušenky)
1/4 šálku másla
Náplň:
3 hořké čokolády
3/4 šálku třtinového cukru (lze i moučkový)
1 šálek mléka
400 g mascarpone (možno použít ricottu, lučinu, tvaroh apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozdrtíme sušenky v robotu nebo v sáčku pomocí válečku, jako jsem to udělala já. Poté smícháme s máslem a rozložíme na dno dortové formy. Vložíme do ledničky.

  2. Rozpustíme si hořkou čokoládou s cukrem ve vodní lázni. Jakmile se čokoláda rozpustí, vlijeme mléko a ještě chvíli prohřejeme a spojíme. Poté vypněte a přidejte mascarpone a jiné. Smíchejte dohromady.

  3. Rozetřete na sušenkový základ a dejte přes noc do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!