Nepečený čokoládový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Základ:
- 2 balení karamelových sušenek Lotus (lze použít i Bebe, či jiné sušenky)
- 1/4 šálku másla
- Náplň:
- 3 hořké čokolády
- 3/4 šálku třtinového cukru (lze i moučkový)
- 1 šálek mléka
- 400 g mascarpone (možno použít ricottu, lučinu, tvaroh apod.)
Postup Nepečený čokoládový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozdrtíme sušenky v robotu nebo v sáčku pomocí válečku, jako jsem to udělala já. Poté smícháme s máslem a rozložíme na dno dortové formy. Vložíme do ledničky.
Rozpustíme si hořkou čokoládou s cukrem ve vodní lázni. Jakmile se čokoláda rozpustí, vlijeme mléko a ještě chvíli prohřejeme a spojíme. Poté vypněte a přidejte mascarpone a jiné. Smíchejte dohromady.
Rozetřete na sušenkový základ a dejte přes noc do lednice.