Nejlepší litý perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
2-3 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do perníku
1/2 hrnku rozinek
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
2 jablka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, kakao, kypřící prášek do perníku a rozinky.

  2. Vše lehce zamícháme a přimícháme mléko, olej, vejce a nastrouhaná jablka.

  3. Vše smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.

  4. Pečeme na 170 °C asi 30-40 minut v elektrické troubě.

  5. Já na něj poté ještě naliji citronovou polevu, ale to je na chuti každého z Vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!