Muffiny měkké a nelepivé
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 180 ml (3/4 hrnku) čerstvého/kondenzovaného liči (já nahradila kompotovanými broskvemi)
- 60 ml mléka
- 1 lžička vanilkové esence
- 110 g másla
- 200 g krupicového cukru
- 1 celé vejce
- 2 bílky
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- KRÉM:
- 140 g másla
- 110 g moučkového cukru
- 2 lžičky mléka
- 1/2 lžičky růžové esence
- 2-3 kapky růžového potravinářského barviva
Postup Muffiny měkké a nelepivé
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené ovoce, mléko a vanilkovou esenci rozmixujte na pyré.
Utřete máslo s cukrem do pěny a přidejte vejce a bílky. Prosejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a přidejte špetku soli. Vše pořádně promíchejte.
Do těsta vmíchejte pyré s ovocem.
Naplňte do košíčků a pečte cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Na krém vyšlehejte máslo s cukrem a mlékem (cukr a mléko přidávejte postupně). Postupně přidávejte esenci a barvivo. Míchejte, dokud nebude krém hladký.
Vychladlé košíčky ozdobte krémem (krém je dost sladký, tak stačí méně).