Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 250 g uzeného boku
- 1 balíček Jemných olomouckých tvarůžků
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 vejce
- 1 PL koření na mleté maso
- 1/2 KL pálivé papriky
- špetka pepře
- strouhanka
- 2 dcl mléko
- olej nebo jiný tuk
- 1 sklenička Moravanky
Postup Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vyklepneme mleté, vidličkou ho rozmícháme. Uzený bok i tvarůžky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme rozklepnutá vejce, přidáme koření (nesolíme – slané je to dost!). Zahustíme strouhankou, přidáme mléko, Promícháme – měla by vzniknout středně hustá směs – jako na sekanou. Podle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko.
V pekáčku rozpálíme olej a rovnoměrně rozprostřeme směs. Pečeme asi při 180°C 25 minut, až se vytvoří kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem. Příloha: brambory, pečivo. Výborné i zastudena. Protože se to u nás ujalo, zkoušeli jsme s dalšími sýri - romadůr, pivní, Niva - pokaždé jiné, pokaždé výborné.