Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
250 g uzeného boku
1 balíček Jemných olomouckých tvarůžků
1 cibule
5 stroužků česneku
2 vejce
1 PL koření na mleté maso
1/2 KL pálivé papriky
špetka pepře
strouhanka
2 dcl mléko
olej nebo jiný tuk
1 sklenička Moravanky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme mleté, vidličkou ho rozmícháme. Uzený bok i tvarůžky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme rozklepnutá vejce, přidáme koření (nesolíme – slané je to dost!). Zahustíme strouhankou, přidáme mléko, Promícháme – měla by vzniknout středně hustá směs – jako na sekanou. Podle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko.

  2. V pekáčku rozpálíme olej a rovnoměrně rozprostřeme směs. Pečeme asi při 180°C 25 minut, až se vytvoří kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem. Příloha: brambory, pečivo. Výborné i zastudena. Protože se to u nás ujalo, zkoušeli jsme s dalšími sýri - romadůr, pivní, Niva - pokaždé jiné, pokaždé výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!