Moučník s krémem a praženým kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 celých vajec
2 malé hrnky (po 200 ml) moučkového cukru
3 větší hrnky (po 320 ml) polohrubé mouky
1 malý hrnek oleje
1 větší hrnek perlivé vody
1 prášek do pečiva
Krém:
100 g moučkového cukru
200 g másla
1 vanilkový pudink
450 ml mléka
1 PL cukru
Na posypání:
100 g strouhaného kokosu
+ 100 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Za stálého míchání postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva, olej a perlivou vodu. Těsto vlijte na vyšší, máslem vymazaný a moukou vysypaný, plech. Pečte v troubě rozpálené na 170 °C dorůžova. Zkuste špejlí. Na krém nejprve uvařte v mléce pudink s jednou lžící cukru, aby byl hustý. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Našlehejte cukr s povoleným máslem a po lžících vmíchávejte pudink. Krém natřete rovnoměrně na vychladlý korpus. Na pánev vsypte kokos s cukrem. Při mírné teplotě, za stálého míchání, upražte do světlehnědé barvy a rychle odstavte ze zdroje tepla. Po vychladnutí kokosem posypte celý povrch moučníku.Nechte důkladně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!