Mořská ryba na rajčatovo lilkové omáčce

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety mořských ryb (halibut, treska apod.)
sůl
pepř (dala jsem citrónový)
Omáčka:
olivový olej
1 pěkný lilek
1 větší cibule
4 stroužky česneku
drcené feferonky
hrst oliv bez pecek
mletý kmín
drcený koriandr
mletá paprika
mletá kurkuma
2 konzervy sterilovaných rajčat
sůl
pepř
2 dl suchého červeného vína
asi 2 dl zeleninového vývaru
2 lžíce směsi sekaných bylinek (petrželka, oregano, máta)
trochu cukru na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme omáčku. Lilek nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, všechno koření, lilek a smažíme, pak podlijeme trochou vývaru a dusíme, dokud lilek téměř nezměkne.

  3. Přidáme rajčata z konzervy, kolečka oliv, přilijeme víno, vhodíme bylinky, dochutíme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.

  4. Do pekáčku přelijeme omáčku, navrch položíme osolené a opepřené filety, aby se nepřekrývaly a pečeme v troubě při 220°C asi 20 minut. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!