Mořská ryba na rajčatovo lilkové omáčce
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety mořských ryb (halibut, treska apod.)
- sůl
- pepř (dala jsem citrónový)
- Omáčka:
- olivový olej
- 1 pěkný lilek
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- drcené feferonky
- hrst oliv bez pecek
- mletý kmín
- drcený koriandr
- mletá paprika
- mletá kurkuma
- 2 konzervy sterilovaných rajčat
- sůl
- pepř
- 2 dl suchého červeného vína
- asi 2 dl zeleninového vývaru
- 2 lžíce směsi sekaných bylinek (petrželka, oregano, máta)
- trochu cukru na dochucení
Postup Mořská ryba na rajčatovo lilkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme omáčku. Lilek nakrájíme na kostky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, všechno koření, lilek a smažíme, pak podlijeme trochou vývaru a dusíme, dokud lilek téměř nezměkne.
Přidáme rajčata z konzervy, kolečka oliv, přilijeme víno, vhodíme bylinky, dochutíme a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
Do pekáčku přelijeme omáčku, navrch položíme osolené a opepřené filety, aby se nepřekrývaly a pečeme v troubě při 220°C asi 20 minut. Podáváme s brambory.