Moje svíčková na smetaně
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 1 celer (menší)
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce tymiánu
- 0,5 dl octa
- sůl
- olej
- 250 ml smetany
- brusinky
Postup Moje svíčková na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a na jemno nastrouháme.
Všechno koření(bobkový list, nové koření, tymián) a zeleninu vložíme do pekáče a zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přilijeme ocet a lžičku soli.
Přidáme maso v celku osolíme a opeříme a vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů.
Každých 30 min. políváme maso a po 2 hodinách ho můžeme vyndat a nakrájet.
Zbytek z pekáče přelijeme do hrnce,vyndáme bobkový list a nové koření a při mírném vaření vlijeme smetanu a dochutíme cukrem, podle chuti. Samozřejmě nejlepší příloha jsou knedlíky.....