Mletý hovězí biftek s pepřovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého hovězího masa
1 vejce
1 cibule na drobno
1 lžíce solamylu
1 lžíce hl. mouky
lžička pikantní hořčice
lžíce kvalitní sojové omáčky
sůl
pepř
špetka chilli
olej na opečení na omáčku
lžička hrubě roztlučeného barevného pepře
lžička zeleného pepře
150 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, cibule, vejce a všech surovin vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet.

  2. Tvoříme placičky silné asi 2 cm. Pomohla jsem si kulatým tvořítkem, aby byly všechny stejné. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty, tak aby byly propečené.

  3. Po usmažení je vytáhneme. Do výpeku vhodíme pepř a přilijeme smetanu. Chvíli vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, nebo jen se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!