Mletý hovězí biftek s pepřovou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 cibule na drobno
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce hl. mouky
- lžička pikantní hořčice
- lžíce kvalitní sojové omáčky
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- olej na opečení na omáčku
- lžička hrubě roztlučeného barevného pepře
- lžička zeleného pepře
- 150 ml smetany
Postup Mletý hovězí biftek s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z masa, cibule, vejce a všech surovin vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet.
Tvoříme placičky silné asi 2 cm. Pomohla jsem si kulatým tvořítkem, aby byly všechny stejné. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty, tak aby byly propečené.
Po usmažení je vytáhneme. Do výpeku vhodíme pepř a přilijeme smetanu. Chvíli vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, nebo jen se zeleninou.