Minibliny s kaviárem a zakysanou smetanou
Recepty, PředkrmySuroviny
- 100 g pohankové jemné mouky
- 35 g pšeničné hladké mouky
- špetka soli
- 15 g droždí
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- lžíce zakysané smetany
- olej na smažení
- Navrch:
- kaviár
- hustá kysaná smetana
- citron
- kopr
Postup Minibliny s kaviárem a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Mouky spolu prosejeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme na později. Zalijeme zbytkem mléka a přidáme kysanou smetanu.
Umícháme těsto husté asi jako na lívance. Přikryjeme a necháme v teple vykynout. Pak z bílku ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme do těsta a ihned na rozpáleném oleji smažíme malé lívanečky.
Z hotových blin malým tvořítkem nebo sklínkou vykrojíme kolečka asi 3 cm v průměru (není nutné). Každou miniblinu ozdobíme kopečkem kaviáru, kysanou smetanou, koprem a kousíčkem dobře omytého (nejlépe bio) citronu. Podáváme čerstvé.