Mini vdolečky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml Mléko plnotučné
50 g Droždí
8 kostek cukru
3 Žloutek
500 g Hladká mouka
2 dcl Olej
Sůl
Tvarohová náplň:
500 g Tučný tvaroh
120 g Máslo
180 g Cukr moučka
2 Vanilkový cukr
2 Žloutek
Citronová kůra
Drobenka:
40 g Máslo
40 g Cukr moučka
40 g Hrubá mouka
Ingredience
Rozinky
Rum
Švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček.

  2. Drobenka: z mouky, másla a cukru uděláme drobenku.

  3. Těsto: z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme.

  4. Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme trochou povidel a drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190°C. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!