Mini vdolečky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml Mléko plnotučné
- 50 g Droždí
- 8 kostek cukru
- 3 Žloutek
- 500 g Hladká mouka
- 2 dcl Olej
- Sůl
- Tvarohová náplň:
- 500 g Tučný tvaroh
- 120 g Máslo
- 180 g Cukr moučka
- 2 Vanilkový cukr
- 2 Žloutek
- Citronová kůra
- Drobenka:
- 40 g Máslo
- 40 g Cukr moučka
- 40 g Hrubá mouka
- Ingredience
- Rozinky
- Rum
- Švestková povidla
Postup Mini vdolečky
Postup přípravy receptu
-
Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček.
Drobenka: z mouky, másla a cukru uděláme drobenku.
Těsto: z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme.
Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme trochou povidel a drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190°C. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.