Mini palačinky s žampionovo-bešamelovou náplní

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Těsto na palačinky:
7 lžic hladké mouky
250 ml mléka
2 vejce
špetka soli
trochu rostlinného oleje na smažení
Bešamel:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
380 ml mléka
sůl
120 g žampiony konzervované nebo čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na těsto palačinek a necháme 30 minut odpočinou, aby se nám nelepilo na pánvičku. Po 30 minutách rozehřejeme menší pánvičku (přibližně 16 cm), potřeme olejem a smažíme palačinky dozlatova.

  2. Na přípravu bešamelu si rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a necháme asi 3 minuty probublat. Poté za stálého míchání přilijeme mléko a zahříváme asi 15 minut.

  3. Bešamel je hotový jakmile zhoustne. Přidáme sůl dle chuti a nadrobno nasekané žampiony. Žampiony se nemusí tepelně upravovat.

  4. Servírujeme jako malé kornoutky plněné žampionovo-bešamelovou náplní viz foto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!