Mexiko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg kuřecí prsa
olivový olej
1 nakrájena cibule
2 nasekané stroužky česneku
1 konzerva fazole v chilli nálevu
1 plechovka krájených rajčat (400 gramů)
100 g tvrdého sýra nastrouhaného podle chuti (eidam, čedar)
1 malý kelímek zakysané smetany
nasekané lístky koriandru
1 chilli papričku zbavenou semínek - kdo nesnáší, vynechá

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu zprudka rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, nakrájenou chilli papričku a smažíme asi 3 minuty.

  2. Přidáme fazole a rajčata a provaříme asi 5 minut, aby omáčka trochu zhoustla.

  3. Drůbeží maso nakrájené na kousky maskládáme do zapékací misky, zalijeme omáčkou z rajčat a fazolí a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Zapékáme zakryté v předem vyhřáté troubě 30 minut, aby sýr zezlátl a maso se propeklo.

  5. V malé misce smícháme zakysanou smetanu a koriandr.

  6. Pokrm vyjmeme z trouby, na talíři zdobíme ochucenou zakysanou smetanou. Příloha: kus kus, dušená hnědá rýže, přizdobit ledovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!