Mexiko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kg kuřecí prsa
- olivový olej
- 1 nakrájena cibule
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1 konzerva fazole v chilli nálevu
- 1 plechovka krájených rajčat (400 gramů)
- 100 g tvrdého sýra nastrouhaného podle chuti (eidam, čedar)
- 1 malý kelímek zakysané smetany
- nasekané lístky koriandru
- 1 chilli papričku zbavenou semínek - kdo nesnáší, vynechá
Postup Mexiko
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu zprudka rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, nakrájenou chilli papričku a smažíme asi 3 minuty.
Přidáme fazole a rajčata a provaříme asi 5 minut, aby omáčka trochu zhoustla.
Drůbeží maso nakrájené na kousky maskládáme do zapékací misky, zalijeme omáčkou z rajčat a fazolí a posypeme strouhaným sýrem.
Zapékáme zakryté v předem vyhřáté troubě 30 minut, aby sýr zezlátl a maso se propeklo.
V malé misce smícháme zakysanou smetanu a koriandr.
Pokrm vyjmeme z trouby, na talíři zdobíme ochucenou zakysanou smetanou. Příloha: kus kus, dušená hnědá rýže, přizdobit ledovým salátem.