Meruňkové řezy Henrietta

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 vajec
šťáva z 1/2 citrónu
200 g jemného krystalového cukru
180 g polohrubé mouky
Náplň:
meruňková marmeláda
1 balíček dětských piškotů
150 g sekaných ořechů
150 g rozinek
2 dl rumu
1 litrová sklenice meruňkového kompotu i se šťávou
Krém:
5 vajec
200 g cukru
300 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme.

  2. Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě - 180 stupňů cca 10 minut, vyzkoušíme špejlí. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto meruňkovými povidly.

  3. Rovnoměrně rozetřeme náplň, potřeme krémem a vrch koláče ozdobíme čokoládovou polevou.

  4. Náplň: Sklenici meruňkového kompotu i se šťávou smícháme s nadrcenými dětskými piškoty, sekanými ořechy, rozinkami a rumem. Vše smícháme a necháme v chladničce odležet.

  5. Krém: Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Po vychladnutí je přimícháme po lžících do utřeného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!