Meruňkové řezy Henrietta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 7 vajec
- šťáva z 1/2 citrónu
- 200 g jemného krystalového cukru
- 180 g polohrubé mouky
- Náplň:
- meruňková marmeláda
- 1 balíček dětských piškotů
- 150 g sekaných ořechů
- 150 g rozinek
- 2 dl rumu
- 1 litrová sklenice meruňkového kompotu i se šťávou
- Krém:
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 300 g másla
Postup Meruňkové řezy Henrietta
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme.
Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě - 180 stupňů cca 10 minut, vyzkoušíme špejlí. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto meruňkovými povidly.
Rovnoměrně rozetřeme náplň, potřeme krémem a vrch koláče ozdobíme čokoládovou polevou.
Náplň: Sklenici meruňkového kompotu i se šťávou smícháme s nadrcenými dětskými piškoty, sekanými ořechy, rozinkami a rumem. Vše smícháme a necháme v chladničce odležet.
Krém: Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Po vychladnutí je přimícháme po lžících do utřeného másla.