Meruňková marmeláda od tety

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,7 kg meruněk
700 g cukru
1 želírovací cukr
2 g kyseliny citronové nebo 3 polévkové lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme.

  2. Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou.

  3. Potom přepasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Přidáme asi 150 g cukru a prudce vaříme 15 minut.

  5. Za stálého varu vmícháme prášek do marmelád smíchaný s trochou cukru a po několika minutách také zbytek cukru.

  6. Po rozpuštění cukru doplníme kyselinu citronovou nebo šťávu a vaříme ještě 20 minut.

  7. Dáme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme na 85°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!