Meruňková marmeláda od tety
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1,7 kg meruněk
- 700 g cukru
- 1 želírovací cukr
- 2 g kyseliny citronové nebo 3 polévkové lžíce citronové šťávy
Postup Meruňková marmeláda od tety
Postup přípravy receptu
-
Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme.
Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou.
Potom přepasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem.
Přidáme asi 150 g cukru a prudce vaříme 15 minut.
Za stálého varu vmícháme prášek do marmelád smíchaný s trochou cukru a po několika minutách také zbytek cukru.
Po rozpuštění cukru doplníme kyselinu citronovou nebo šťávu a vaříme ještě 20 minut.
Dáme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme na 85°C asi 20 minut.